Strategisch mobile-appdeveloper

Baan gegevens

 • Bedrijf: Belastingdienst
 • Plaats: Apeldoorn
 • Plaatsingsdatum: 13-07-2019
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: Meer dan 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Functieomschrijving
“Apps zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven, ook niet bij de overheid. Als mobile-appdeveloper draag ik hieraan bij, waardoor inmiddels meer dan 2 miljoen burgers veilig en eenvoudig kunnen authenticeren met de overheid.” Reinier Kops, applicatieontwikkelaar bij de Belastingdienst.

Het mobile competence center van de Belastingdienst ontwikkelt mobiele oplossingen op basis van het ontwikkelplatform Xamarin, in combinatie met .NET-backends voor burgers en bedrijven (extern) en voor medewerkers (intern). Daarnaast ontwikkelen we ook voor andere Rijksdiensten. Denk aan grote, kleine en creatieve opdrachten die belangrijk zijn voor zowel medewerkers, burgers als bedrijven.

Als strategisch developer geef jij een kwaliteitsimpuls aan onze ontwikkelteams, die met de nieuwste tools een divers scala van applicaties creëert. Vakinhoudelijk ben jij dé expert die het voorbeeld geeft voor de andere ontwikkelaars in onze scrum-teams. Je coacht, bent vraagbaak, stroomlijnt de werkzaamheden en vertegenwoordigt de teams tijdens overleggen in project- en werkgroepen. Bovendien spar je met het management en de ICT-architecten.

Het is erg belangrijk dat je objectgeoriënteerd denkt, en goede kennis hebt van in het bijzonder softwarearchitectuur en securityaspecten. Een deel van je tijd ben je namelijk bezig met het vaststellen van de technische softwarearchitectuur, en draag je die uit binnen de scrum-teams. Ook leg je contact met in- en externe stakeholders. Hiervoor is het van groot belang dat je vakinhoudelijk op de hoogte bent én blijft van de laatste ontwikkelingen in de mobiele softwareomgevingen.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Reinier? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met op met ons!

Gestelde eisen

Functie-eisen

 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring als applicatieontwikkelaar.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in het geven van inhoudelijke richting en sturing aan ontwikkelteams.
 • Je hebt het certificaat Xamarin-certified mobile developer.
 • Je beschikt over uitstekende kennis van C#, Xamarin, Xamarin Forms, .NET SDK, iOS SDK (cocoa touch), Android SDK, ASP.NET MVC, Javascript, webservices, databases, en SQL.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Visual Studio, XCode, Android Studio, GIT, AppCenter, VSTS, TFS, scrum of andere agile-werkwijzen.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met authenticatie- en autorisatiemechanismes.
 • Het is een pre als je beschikt over kennis van fiscale (bedrijfs)processen (van de Belastingdienst).

Jouw competenties?
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • overtuigingskracht
 • flexibiliteit
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Je hebt een creatieve geest en bent in staat om technische oplossingen te creëren voor communicatie- en interactievraagstukken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. En je bent een bruggenbouwer die techniek, processen én mensen weet te verbinden. Doel- en resultaatgericht als je bent, stel je hoge eisen aan de kwaliteit en kwantiteit van je werk, en je hebt er dan ook totaal geen moeite mee om te werken in het licht van de politieke schijnwerpers en die van de media. Ten slotte ben je een enthousiaste en betrokken collega.

Uren

Zie tekst.

Salaris

€ 3.740 - € 5.559 p/m

Informatie over Belastingdienst

De organisatie - BelastingdienstBij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!De afdeling - Directie Informatievoorziening/GBSDe Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.Onderdeel Generieke Business Services (GBS) brengt generieke eindvoorzieningen voor burgers en bedrijven en medewerkers op het gebied van interactie, data en kantoorvoorzieningen voort.

Belastingdienst
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ApeldoornVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Apeldoorn Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Apeldoorn.
 • Senior functioneel beheerder inning

  Gisteren geplaatst door Belastingdienst

  Functieomschrijving"ik werk met veel plezier als senior functioneel beheerder bij inning! Het leuke aan mijn werk is dat ik de vertegenwoordiger ben van functioneel beheer in verschillende overleggen en op die manier mijn stempel op het werk kan drukken. Door mijn vele contacten weet ik precies wat er speelt en wat de gevolgen zijn van beslissingen die genomen worden. Op die manier kan ik ervoor zorgen dat onze belangen goed vertegenwoordigd worden en dat de nieuwe ontwikkelingen op een...

  ICTerGezocht
 • Senior Systeembeheerder Apeldoorn

  Toegevoegd op 18-07-2019 door Monuta

  In een dynamische uitvaartmarkt wil Monuta zich de komende jaren verder onderscheiden. Ook op ICT gebied willen wij het verschil gaan maken door voorop te lopen op technologisch gebied en onze klanten zo goed mogelijk te helpen om de steun bij ieder afscheid te kunnen zijn.Wil jij meehelpen aan de groei van onze organisatie? En vanuit jouw vakgebied steeds verder blijven kijken dan het hier en nu? Dan is deze gevarieerde vacature voor 40 uur per week als Senior Systeembeheerder op het...

  ICTerGezocht
 • Fullstack developer DX

  Toegevoegd op 17-07-2019 door Rijksoverheid

  Fullstack developer DXBelastingdienstFunctieomschrijving"Wat mij motiveert is dat ik bijdraag aan het internetportaal dat alle Nederlandse burgers en bedrijven gaan gebruiken." Jens Oomen - Fullstack developer team Digital Experience bij de Belastingdienst.Binnen de IV-organisatie (informatievoorziening) van de Belastingdienst zorgt GBS voor generieke business services. GBS bestaat uit twee afdelingen: IV regulier en IV-Accent. Zij leveren de infrastructuur, halffabricaten en de benodigde...

  ICTerGezocht
 • Software engineer

  Toegevoegd op 17-07-2019 door Rijksoverheid

  Software engineerBelastingdienstFunctieomschrijving"Ik ben er trots op dat we solutions voortbrengen die direct invloed hebben op het werk van onze collega's; met innovatieve workflow systemen dragen we eraan bij dat informatie en documenten op het juiste moment beschikbaar zijn om de Nederlandse burgers en bedrijven te helpen." Annelies Taylor - Business analist bij de Belastingdienst.Binnen de IV-organisatie (informatievoorziening) van de Belastingdienst zorgt GBS voor generieke business...

  ICTerGezocht
 • DevOps Java Engineer

  Toegevoegd op 17-07-2019 door Rijksoverheid

  DevOps Java EngineerBelastingdienstFunctieomschrijving"Wat ik belangrijk vind aan mijn werk, is dat het maatschappelijk relevant is. Wij ontzorgen, we maken dat het voor de burger zo goed mogelijk geregeld is. Dat geeft naast de vakinhoudelijke uitdaging, betekenis aan mijn bijdragen als lid van dit team." Khaoula Lalaoui - Applicatieontwikkelaar bij de Belastingdienst.Bij het onderdeel Erf- en Schenkbelasting van de Belastingdienst realiseren we applicaties waar burgers doorgaans pas mee te...

  ICTerGezocht

ApeldoornVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Apeldoorn

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Apeldoorn? Op de ApeldoornVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ApeldoornVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank