Architect

Baan gegevens

 • Bedrijf: Belastingdienst
 • Plaats: Apeldoorn
 • Plaatsingsdatum: 13-07-2019
 • Werkniveau: Universitair
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring of meer
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Functieomschrijving
“Mijn werk is gevarieerd, dynamisch en uitdagend. Samen met mijn collega’s ondersteun ik de personeelsprocessen van de Belastingdienst door passende IT-oplossingen aan te schaffen, zelf te ontwikkelen of op maat te maken. De omgeving verandert snel en voortdurend, daardoor is geen dag hetzelfde. Mijn uitdaging vind ik in zaken voor elkaar krijgen.” Robbert Bastiaans, ontwerper IT.

De Belastingdienst IV is een belangrijk organisatieonderdeel in het ondersteunen van de bedrijfsprocessen voor de hele organisatie. Binnen team personeel worden de personele processen voor de 28.000 collega’s bij de Belastingdienst optimaal gefaciliteerd door SAP en andere systemen. Wij ondersteunen alle bedrijfsprocessen op HR-gebied. Voorbeelden daarvan zijn de werving en indiensttreding van nieuwe collega’s via instroom, loopbaantrajecten bij doorstroom en het zorgvuldig afronden bij de uitstroom van medewerkers.

Ook de IT-kant van functie- en formatiebeheer, waarbij het gaat om de juiste persoon op het juiste moment op de juiste plek, bedrijfszorg en leren en ontwikkelen vallen onder onze verantwoordelijkheid. Als procesarchitect breng jij de business en IT bij elkaar.

Je vertaalt de businessvraag naar effecten op het bedrijfsproces en het IV -landschap en legt dit vast in een procesarchitectuur en globaal ontwerp. Binnen het team werk je in een omgeving met veel aangekochte producten die ergens anders zijn ontwikkeld, zoals SaaS. Deze producten willen we integreren in het bestaande IV-landschap. Van daaruit willen we werken aan een robuuste toekomstvisie. Je werkt binnen de kaders van de concern- en domeinarchitectuur en bewaakt deze in de verdere voortbrenging van IV-oplossingen.

Daarnaast draag je bij aan het opstellen van impactanalyses en businesscases. Je werkt ArchiMate-modellen uit en deelt je kennis en ervaring in aanbestedingsprojecten. Tot slot richt je je op de architectuurcontrole en adviseer je tijdens de ontwerp- en realisatiefase van software-ontwikkeltrajecten.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Robbert Bastiaans? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Michel Gildemeester.

Gestelde eisen

Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbaar WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde universitaire of master opleiding
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met en bent gecertificeerd voor methoden en technieken op het gebied van het TOGAF 9-ontwerp, zoals de business process modeling notation en unified modeling language.
 • Je bent bekend met agile, SAFe en de scrummethodiek en gecertificeerd in ArchiMate.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van SAP HR, BIZZdesign Enterprise Studio, personeelsprocessen en logisch toegangsbeheer processen.
 • Je hebt een helicopterview en ziet altijd mogelijkheden voor (architectuur)verbeteringen.
 • Je kunt snel schakelen tussen de huidige en de gewenste toekomstige situatie.
 • Je kunt proceskennis, functionele wensen en ambities — ondanks soms tegenstrijdige belangen — met elkaar verbinden en eenduidig vastleggen.

Jouw competenties?
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit
 • Klantgerichtheid
 • Resultaatgerichtheid
 • Analyseren

Uren

Zie tekst.

Salaris

€ 3.740 - € 5.559 p/m

Informatie over Belastingdienst

De organisatie - BelastingdienstBij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!De afdeling - Directie Informatievoorziening/IBSDe Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de businessOnderdeel Integratie Business Services (IBS) brengt IV-voorzieningen voort in aansluiting op het primair proces.

Belastingdienst
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ApeldoornVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Apeldoorn Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Apeldoorn.
 • Senior functioneel beheerder inning

  Gisteren geplaatst door Belastingdienst

  Functieomschrijving"ik werk met veel plezier als senior functioneel beheerder bij inning! Het leuke aan mijn werk is dat ik de vertegenwoordiger ben van functioneel beheer in verschillende overleggen en op die manier mijn stempel op het werk kan drukken. Door mijn vele contacten weet ik precies wat er speelt en wat de gevolgen zijn van beslissingen die genomen worden. Op die manier kan ik ervoor zorgen dat onze belangen goed vertegenwoordigd worden en dat de nieuwe ontwikkelingen op een...

  ICTerGezocht
 • Senior Systeembeheerder Apeldoorn

  Toegevoegd op 18-07-2019 door Monuta

  In een dynamische uitvaartmarkt wil Monuta zich de komende jaren verder onderscheiden. Ook op ICT gebied willen wij het verschil gaan maken door voorop te lopen op technologisch gebied en onze klanten zo goed mogelijk te helpen om de steun bij ieder afscheid te kunnen zijn.Wil jij meehelpen aan de groei van onze organisatie? En vanuit jouw vakgebied steeds verder blijven kijken dan het hier en nu? Dan is deze gevarieerde vacature voor 40 uur per week als Senior Systeembeheerder op het...

  ICTerGezocht
 • Fullstack developer DX

  Toegevoegd op 17-07-2019 door Rijksoverheid

  Fullstack developer DXBelastingdienstFunctieomschrijving"Wat mij motiveert is dat ik bijdraag aan het internetportaal dat alle Nederlandse burgers en bedrijven gaan gebruiken." Jens Oomen - Fullstack developer team Digital Experience bij de Belastingdienst.Binnen de IV-organisatie (informatievoorziening) van de Belastingdienst zorgt GBS voor generieke business services. GBS bestaat uit twee afdelingen: IV regulier en IV-Accent. Zij leveren de infrastructuur, halffabricaten en de benodigde...

  ICTerGezocht
 • Software engineer

  Toegevoegd op 17-07-2019 door Rijksoverheid

  Software engineerBelastingdienstFunctieomschrijving"Ik ben er trots op dat we solutions voortbrengen die direct invloed hebben op het werk van onze collega's; met innovatieve workflow systemen dragen we eraan bij dat informatie en documenten op het juiste moment beschikbaar zijn om de Nederlandse burgers en bedrijven te helpen." Annelies Taylor - Business analist bij de Belastingdienst.Binnen de IV-organisatie (informatievoorziening) van de Belastingdienst zorgt GBS voor generieke business...

  ICTerGezocht
 • DevOps Java Engineer

  Toegevoegd op 17-07-2019 door Rijksoverheid

  DevOps Java EngineerBelastingdienstFunctieomschrijving"Wat ik belangrijk vind aan mijn werk, is dat het maatschappelijk relevant is. Wij ontzorgen, we maken dat het voor de burger zo goed mogelijk geregeld is. Dat geeft naast de vakinhoudelijke uitdaging, betekenis aan mijn bijdragen als lid van dit team." Khaoula Lalaoui - Applicatieontwikkelaar bij de Belastingdienst.Bij het onderdeel Erf- en Schenkbelasting van de Belastingdienst realiseren we applicaties waar burgers doorgaans pas mee te...

  ICTerGezocht

ApeldoornVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Apeldoorn

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Apeldoorn? Op de ApeldoornVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ApeldoornVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank