DevOps Java Engineer

Baan gegevens

 • Bedrijf: Belastingdienst
 • Plaats: Apeldoorn
 • Plaatsingsdatum: Eergisteren
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Wat ik belangrijk vind aan mijn werk, is dat het maatschappelijk relevant is. Wij ontzorgen, we maken dat het voor de burger zo goed mogelijk geregeld is. Dat geeft naast de vakinhoudelijke uitdaging, betekenis aan mijn bijdragen als lid van dit team. Khaoula Lalaoui, Applicatieontwikkelaar bij de Belastingdienst

Bij het onderdeel Erf- en Schenkbelasting van de Belastingdienst realiseren we applicaties waar burgers doorgaans pas mee te maken krijgen in een latere periode in hun leven. Wij ontzorgen daarbij door goede IT te leveren, door te zorgen dat alles werkt zoals het hoort. Daarnaast bouwen we systemen die politiek gevoelig liggen en dat geeft veel dynamiek en uitdaging.

Als DevOps Java engineer werk je mee aan het verder professionaliseren van onze dienstverlening. Development en operations: jij bent van beide markten thuis, met een accent op de ontwikkelkant. In deze functie bouw én beheer je software. Zo schrijf je – volgens de Agile-methode – duidelijke en doeltreffende software voor de applicaties van Erf- en Schenkrecht, en je blijft hier zelf verantwoordelijk voor. Je signaleert knelpunten en stelt oplossingen voor.

Verder richt je je op ontwikkeling. Hoe maken we onze applicatie nog beter? Zijn er nieuwe functionaliteiten die hierbij kunnen helpen? Opmerkingen van gebruikers grijp je aan om de software naar een hoger niveau te tillen. Je werkt als multidisciplinair teamlid mee als schakel tussen alle IT-specialismen en zorgt voor een goede onderlinge communicatie en samenwerking. We zoeken in jou een actieve Java ontwikkelaar die meer wil!

Onze afdeling bestaat uit meerdere teams. De interactie met de business is goed, de lijnen zijn kort. Ideeën worden snel opgepakt en uitgewerkt. We werken in een Agile-ontwikkelomgeving met standaardisatie op ‘proven technology’, dat houvast en zekerheid biedt om die zo belangrijke en goed functionerende applicaties te kunnen ontwikkelen. Er heerst een goede werksfeer: we werken hard, maar tussen de middag lunchen we samen en zoeken we elkaar op voor ontspanning.

Als DevOps Java engineer bij de Belastingdienst kun je voorop lopen binnen jouw vakgebied. Je krijgt bij ons veel kansen en volop de ruimte om jezelf (vakinhoudelijk) te ontwikkelen en door te groeien, bijvoorbeeld door (onder werktijd) deel te nemen aan bijeenkomsten van onze Java vakgroep, conferenties en hackathons bij te wonen, diverse opleidingen te volgen en certificeringen en diploma’s te behalen. En dit met inbegrip van goede primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden die garant staan voor een goede werk- en privébalans.

Ben jij de enthousiaste DevOps die ons team komt versterken? Of wil je eerst nog wat meer weten over de functie? Neem dan contact op met Harry Hulleman.

Functie-eisen

 • Minimaal 5 jaar professionele Java software development ervaring
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt werkervaring met het ontwikkelen in Java EE.
 • Je hebt kennis van Linux en bij voorkeur van IBM PureApplication System (IPAS).
 • Ervaring met CI/CD en DevOps omgevingen is een pre
 • Ervaring met tools zoals Jenkins, Maven, Git, SonarQube en JIRA is een pre
 • Ervaring met moderne JavaScript frameworks zoals Angular, React is een pre
 • SCJP/OCPJP én een aantal aanvullende Java-certificaten is een pre

Jouw competenties?

 • zelfontwikkeling
 • analyseren
 • samenwerken
 • klantgerichtheid
 • resultaatgerichtheid

Herken jij jezelf hier ook in?

Jij houdt van variatie in je werk. Er zijn altijd nieuwe vraagstukken en uitdagingen die jou scherp houden. Gelukkig verleg jij graag je grenzen en kun je goed zelfstandig werken. Binnen het team ben je een enthousiaste collega die zich thuis voelt in de professionele maar tegelijk informele werksfeer binnen de scrumteams.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau schaal 11

Maandsalaris Min €3256 - €5003 (bruto)

Dienstverband Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Minimum aantal uren per week 32

Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

De organisatie - Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening

De Directie Informatievoorziening (IV) wil de gehele Belastingdienst optimaal te ondersteunen. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. En om die doelstelling te realiseren, wordt het IV-landschap voortdurend vernieuwd en gemoderniseerd. Net als dat om de complexiteit van dat IV-landschap te verminderen continu wordt gezocht naar standaardtoepassingen.

IV werkt hiervoor agile, multidisciplinaire en ketengericht nauw samen met de business op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer verschuift richting de business.

IV bestaat uit vier onderdelen:

 • Integratie Business Services (IBS) dat IV-voorzieningen realiseert die aansluiten op de ketens in het primair proces.
 • Standaard Transactie Services (STS) dat (op basis van bouwblokken) generieke deelproducten en (on)bemande ontwikkelstraten en technische tooling realiseert.
 • Generieke Business Services (GBS) dat generieke eindvoorzieningen realiseert voor burgers, bedrijven én de eigen medewerkers op het gebied van interactie, data- en kantoorvoorzieningen.
 • Datacenter Services (DCS) dat de generieke delen van de infrastructuur realiseert en exploiteert en werkplekken, mobiele devices en de daarbij behorende servicedesk levert en onderhoudt.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'Solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Uren

Zie tekst.

Salaris

€ 3.256 - € 5.003 p/m

Informatie over Belastingdienst

Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op ApeldoornVacatureBank.nl.

Laatste 5 soortgelijke banen in Apeldoorn Hieronder vindt u de laatste 5 soortgelijke banen in Apeldoorn.
 • IT Business Analist | ERP | WMS | Retail | Medior / Senior

  Gisteren geplaatst door iSense

  Heb jij ervaring opgedaan als Business Analist en voel je je helemaal thuis in een groeiende organisatie? Vind je het leuk om de schakel te zijn tussen gebruikers en IT-oplossingen? Lees dan snel verder en solliciteer!Het vertalen van wensen en eisen vanuit gebruikers en de business naar IT-oplossingen;De informatievoorziening optimaliseren door software te analyseren en ontwerpen op functioneel- en proces-niveau;Kwaliteit verhogen van de informatievoorziening door ondersteuning van de...

 • Open sollicitatie bij iSense ICT Professionals

  Toegevoegd op 30-06-2020 door iSense ICT Professionals

  Ben jij op zoek naar een nieuwe baan, maar staat er op dit moment geen vacature open die op jouw wensen aansluit? Stuur ons dan een open sollicitatie! Vul hieronder jouw gegevens in en upload jouw CV. Zodra wij een passende functie hebben, nemen wij contact met je op!Over iSenseiSense is een jonge, energieke en ambitieuze specialist in de ICT arbeidsbemiddeling. iSense helpt je bij het vinden van een baan op operatie, business consultancy en (project/lijn) management niveau. Een baan waarin...

 • Full-stack sr. developer: Java, event sourcing, React, AWS in Apeldoorn

  Toegevoegd op 30-06-2020 door Convect

  WIL JIJ BOUWEN AAN ÉÉN PRODUCT?Convect Beheer is opzoek naar een full-stack senior developer. Onze stack bevat JAVA, Spring Boot, Axon Framework, event sourcing, CQRS, React (en Angular9), AWS en Kubernetes (EKS). Onder leiding van de tech lead (op dit moment extern belegd) bouw je mee aan onze applicaties voor toekomstgericht vastgoedbeheer. We herontwikkelen onze LAMP ‘legacy’ applicatie en implementeren een ‘Domain Driven Design’. Hierin zoeken we iemand die thuis is in de JAVA services en...

 • System engineer interactie

  Toegevoegd op 25-06-2020 door Belastingdienst

  “In team digital eXperience cloud werken we aan de infrastructuur voor websites, met alles wat daaromheen draait. Met verschillende platformen en op een DevOps-manier. Oftewel: we schakelen snel. Dit geeft een leuke en uitdagende interactie in én tussen de teams!” Casper Berris, system engineer, center of excellence.Het center of excellence (CoE) digital experience bouwt aan een portaal voor medewerkers, waar al het werk in één omgeving bij elkaar komt. Dit doen we met moderne middelen zoals...

 • Solution- en gegevensarchitect

  Toegevoegd op 25-06-2020 door Belastingdienst

  “Schakelen tussen binnen en buiten en tussen businessperspectief en IT-architectuur. We staan voor de volgende stap in de digitale ondersteuning van de Belastingdienst én voor grote uitdagingen om het huidige IT-landschap en de businessprocessen beheerst maar ingrijpend te vernieuwen.” - Peter Willems, manager bij IV vennootschapsbelasting en dividendbelasting.De komende jaren gaat er het nodige veranderen in de aanpak van modelleren en in de eisen die gesteld worden aan de manier waarop we...

ApeldoornVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Apeldoorn

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Apeldoorn? Op de ApeldoornVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

ApeldoornVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank